Last Minute aanbiedingen

last minute aanbiedingenVoor minder dan 250 euro 8 dagen All Inclusive naar de Canarische Eilanden? Voor 600 euro 11 dagen cruisen door Noord Europa? Het kan, als je bereid bent om op het laatste moment je vakantie te boeken. Alle grote en kleine touroperators in België bieden tegenwoordig Last Minute reizen aan, waarbij er fikse kortingen gelden op de standaard prijs.

Wanneer beginnen Last Minute aanbiedingen?

Bij de meeste grote reisorganisaties, zoals Sunweb, Corendon, Neckermann, SunJet en Jetair beginnen de Last Minute aanbiedingen ongeveer 6 weken voor de vertrekdatum. De korting start meestal tussen 5% en 10%. Naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, zal de korting op de Last Minutes toenemen. Wanneer je enkele dagen voor de vertrekdatum een reservering maakt kan je in veel gevallen 40% tot 50% minder betalen voor je vakantie. Hou er rekening mee dat touroperators alleen hun niet verkochte plekken als Last Minute in de aanbieding doen. Het gaat dus om een beperkt aantal plekken, en op is op.

Voor welke vakanties zijn er Last Minutes?

Het gehele jaar door liggen er dagelijks duizenden verschillende Last Minute aanbiedingen op de websites van de diverse Belgische touroperators.

  • Zon vakanties naar Spanje, Egypte, Turkije, Griekenland, de Canarische eilanden, Portugal, Tunesië en tientallen andere zonnige landen.
  • Exotische vakanties naar Thailand, Indonesië, Cuba, Sri Lanka, Zanzibar en andere fantastische plekken.
  • Auto vakanties naar de mooiste Europese steden.
  • Cruise vakanties door de Middellandse Zee, de Caraïben, Noord Europa en andere zeeën en grote rivieren.
  • In de wintermaanden zijn er dagelijks ook Last Minute ski vakanties naar Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en andere populaire wintersport bestemmingen.

Zijn er ook All Inclusive Last Minutes?

Op All Inclusive en Ultra All Inclusive vakanties zijn er ook duizenden Last Minute aanbiedingen. De kortingen op deze reizen lopen meestal iets minder hoog, omdat je in het hotel of resort haast onbeperkt gaat eten en drinken.

Is een Last Minute een volwaardige vakantie?

Een Last Minute reis is onder normale omstandigheden precies hetzelfde als een voortijdig geboekte reis. Als er speciale voorwaarden zijn bij een Last Minute, bijvoorbeeld een mindere vliegtuigstoel of hotelkamer, zal de reisorganisatie dit expliciet moeten vermelden in de aanbieding. Indien je een All Inclusive Last Minute hebt geboekt mag je in het resort evenveel eten en drinken als iemand die de volledige prijs heeft betaald. Het resort weet waarschijnlijk niet eens dat de touroperator jou een korting op de prijs heeft gegeven.

Zijn er restricties op Last Minutes reizen?

Bij nagenoeg alle touroperators gelden er meestal een aantal restricties op Last Minute reserveringen. Elke organisatie heeft in principe zijn eigen regels, maar over het algemeen komen de voorwaarden toch redelijk met elkaar overeen.

  • Super kortingen op Last Minutes gelden doorgaans alleen voor volwassenen.
  • Bij Last Minutes kan je meestal slechts een standaard tweepersoonskamer in een hotel of resort reserveren.
  • De Last Minute korting geldt alleen voor een nieuwe reservering. Je kunt dus niet een oude reservering omzetten naar een Last Minute boeking.